Út

16.nap, Kalifornia

Rövid leszek, mert mindjárt indulnunk kell, meg az űrmúzeumon kívül egyébként is csak az END táblára jutott idő.

Los Angelesről egyszerűen - a város imádói ne olvassanak tovább :) nem nyűgözött le. És akkor még finoman fogalmaztam. Kevésbé finoman:

koszos, büdös, szemetes, zsúfolt, álszent, képmutató, rideg. Bővebben is ki fogom fejteni de most elég sietős. :)

Az Utat végigjártuk, így előbb egy búcsú Kalifornia államtól, aztán az egész úttól. 

15.nap, Kalifornia

Ma Barstow-San Bernardino volt a táv. Ez a maga 100 mérföldjével kicsit kevés egy napra, de csak így tudtuk beiktatni a Wigwam Motelt, ami pedig a "mindenképpen" dolgok egyike volt. Nem bántuk meg, hogy mára több időt hagytunk, így a nap olyan laza, mászkálós, nézelődős, sétálós, pancsolós lett. Látványosság meg bőven akad ha az ember nem rohan, hanem kinyitja a szemét - meg a térképét.

12.nap, Arizona, Nevada

A mai terv az volt, hogy szép nyugodt de folyamatos tempóban elautózunk Las Vegasba.

Nyugodtnak nyugodt volt, de nem annyira folyamatos. Útközben gyakran megálltunk, mert a 66-os úton sok látnivaló van ezen a szakaszon. Itt a kanyonok környékén is azt tapasztaltuk, hogy a keleti parthoz hasonlóan, büszkék az útra, és igyekeznek az emléket ápolni, fenntartani.

A kanyon kapuja

11.nap, Arizona

Ma a 66-os szempontjából egy métert sem jutottunk előre, de cserébe kirándultunk egy napot a Grand Canyonba, ami megér egy külön bejegyzést, ott részletesen leírtam.

Ehhez kellett a programban némi változtatás. Eredetileg az volt a terv, hogy a Grand Canyonnak ezt a részét kihagyjuk, és tovább megyünk Las Vegasba. Már a szállást is lefoglaltuk, nagyon olcsón egy nagyon jó szállodában, mert valamiért hétköznap 1/10 (!) áron adják ki a szobákat. A nappali terv az volt, hogy elmegyünk a Grand Canyon nyugati felére, ahol van egy nagyon érdekes látnivaló. A neve Skywalk. Ez egy patkó alakú üvegből készült kilátó (az alja is üveg), ami kinyúlik a kanyon fölé, és lehet rajta sétálgatni.

Jól hangzik, de amikor utánanéztünk az "apróbetűs" résznek is, akkor inkább úgy döntöttünk, változtatunk a programon.

10.nap, New Mexico, Arizona

A mai terv az volt, hogy eljussunk Flagstaffba, nem volt különösebb extra program betervezve. Szerencsére mégis adódott egy nem várt plusz, a Meteor kráter megnézése, amiről írtam egy külön bejegyzést is.Hamar átértünk Arizónába, így Új-Mexikótól a megszokott módon búcsúzunk:

Hello Arizona!

Oldalak