13.nap, Arizona, Kalifornia

kati 0 hozzászólás

Ma átléptünk Kaliforniába, ezért a szokott módon búcsúzunk Arizónától, mégha Tomi el is bohóckodta.

Hello, California!

Reggel időben keltünk, szép grilles napsütésre. Vegasban is 11-kor elhagyni a szobát, azért elég gáz, igazán lehetnének picit toleránsabbak a késői keléssel, ha már ez ilyen éjjeli város. De így legalább időben indultunk, és a Hoover-gát felé vettük az irányt. Előbb még ki kellett valahogy találnunk a városból. Mindössze egy megfordulással sikerült, közben megcsodálhattuk a nappali várost.

Magasvasút

megint, de nagyon tatszik

Nappal is ugyanannyi kaszinó van

Amerikai álom Vegas módra

Ki a városból

A Hoover-gát lenyűgöző volt, arról írtam külön is. Amiről nem írtam, az a shop. Már korábban is feltűnt a múzeumokban, hogy nem csak olyan tárgyak vannak amik összefüggnek a témával, hanem egészen off-topic dolgok is. Itt is ezt tapasztaltuk.

Ufo szemüveg a Hoover gáton

Naaaaaaa

Hazafelé egy darabig nyugodt de folyamatos utunk volt, ami közben feltévedtünk a Bloody66-ra ("Véres 66"), erről is egy külön bejegyzésben részletesebben. Miután megúsztuk ép bőrrel, már elég éhesek voltunk, és éppen belebotlottunk egy igazi amerikai kisvendéglőbe.

Pici faluban, kihalt helyen a semmi közepén, de próba szerencse. Hűűűűű és még egy hű. Ha több ilyen lenne már gurulnék, de ilyen csak egy van. Igazi vidéki Amerika hangulat, természetesen country zene, és sok ember, totál tele. Kint ültünk le a teraszon. Kedves bőbeszédű kiszolgáló asszonyság fogadott (tisztára mintha régi ismerősök lennénk), rendeltünk ami az aktuális ajánlat.

Azt tapasztaltuk hogy itt Amerikában a gyorsétterem olyan, hogy 15 percet kell várni legalább, a "rendes" étterem ennek a sokszorosa. Mire kihozták, ránk sötétedett, de annyira tökéletes volt, hogy a hűűűű az ételnek szól, szenzációs volt. Íme:

Ezt én kértem, valami fantázianeve volt úgyhogy nem tudtam mi az, de nagyon jól választottam

Tomié

Utána :)

Ilyen későn érkeztünk Needlesbe