11.nap, Arizona

kati 0 hozzászólás

Ma a 66-os szempontjából egy métert sem jutottunk előre, de cserébe kirándultunk egy napot a Grand Canyonba, ami megér egy külön bejegyzést, ott részletesen leírtam.

Ehhez kellett a programban némi változtatás. Eredetileg az volt a terv, hogy a Grand Canyonnak ezt a részét kihagyjuk, és tovább megyünk Las Vegasba. Már a szállást is lefoglaltuk, nagyon olcsón egy nagyon jó szállodában, mert valamiért hétköznap 1/10 (!) áron adják ki a szobákat. A nappali terv az volt, hogy elmegyünk a Grand Canyon nyugati felére, ahol van egy nagyon érdekes látnivaló. A neve Skywalk. Ez egy patkó alakú üvegből készült kilátó (az alja is üveg), ami kinyúlik a kanyon fölé, és lehet rajta sétálgatni.

Jól hangzik, de amikor utánanéztünk az "apróbetűs" résznek is, akkor inkább úgy döntöttünk, változtatunk a programon. Ugyanis felmerült néhány nehézség:

- a kanyonnak ez a része nem a nemzeti park felügyelet tulajdonában van, hanem az indiánoké
- nincs aszfaltozott út
- nincs más látnivaló, szinte csak ez
- nem lehet fényképezni
- az összes költség kettőnkre több mint 200 USD, mert 40 csak az hogy bemenjünk a parkba, további 20 a busz amire kötelező felszállni, ezután jön a belépő a Skywalkra (egy kommentelő meg is jegyezte viccesen hogy az indiánok így állnak bosszút az évszázados elnyomásért :))

Fájó szívvel bár, de ejtettük a programot, mert a költségvetésünk jelentős része ment volna egy 10 perces sétára, és a bérelt kocsival elvileg földútra nem mehetünk, úgyhogy kockáztattuk volna a kauciónkat ha megsérül.

Így viszont kimaradt egy üres nap, mit csinálunk Vegasban 2 napig? Na nem, a kaszinót nem terveztük belülről megnézni, cakis kívülről :)

Így Vegas lefokozódott egy napra, és beugrott a Grand Canyon. A szobafoglalást viszont a Booking.com nem engedte megváltoztatni, csak lemondani és újra foglalni lehetett volna, ami többe került mintha semmit se módosítunk, egyszerűen csak később érünk oda de kifizetjük az eredeti foglalást.

Próbáltunk korán indulni, de szokás szerint nem sikerült, csak 11 felé. Egy kutyaházban reggeliztünk:

...mi mást mint Hot Dogot

Ezután elindultunk a kanyonhoz. Az út elég hosszú, de a távolságok relatívak, ez a kis 76 mérföld már fel se tűnik, csak a szomszédban van.

Útközben láttunk egy nagyon szép indián boltot-múhelyt (naná hogy bementem), és azt is megengedték hogy fényképezzünk.

A kanyonnal telt a nap többi része, de azért hazafelé belebotlottunk egy vicces táblahegybe. Ugye amikor beér az ember a kereszteződésbe, akkor ezt végig tudja nézni, olvasni, értelmezni:

Holnap a cél Las Vegas, és reménykedünk benne, hogy attól hogy nem foglaltuk el a szobánkat (de levonták a bankkártyáról), még meglesz. :)

Út