9. nap, New Mexico

kati 0 hozzászólás

A mai 66-os úti táv rövid volt, csak Gallupig kellett eljutnunk, mert onnan a 66-os útról egy kis kitérőt terveztünk. Így a mai fő látványosság kanyonnézés volt, arról egy külön bejegyzést is feltettem.

Azt gondoltuk, hogy már dél körül Gallupban leszünk, ez 200 km útra nem irreális, de valahogy itt a távolságok mintha nagyobbak lennének. Mármint úgy is, hogy 200 km nem 200 km-nek tűnik, hanem sokkal hosszabbnak. Talán sok a látnivaló, talán szokatlan magunknak hogy betartjuk az összes sebességkorlátozást (ez a gyakorlatban: "Tomiiiiii menjél lassabban" majd "Nem kell folytoooon károgni már mindjárt állunk") - miközben szerpentinen haladunk, és egyik kézben kormány, a másikban fényképezőgép. :)

Tegnap nem sokat láttunk Albuquerque városából, pedig egyáltalán nem olyan kicsi. Ma keresztül mentünk rajta. Nagyon vegyes, érdekes ahogy keveredik az indián, spanyol hagyomány, és a modern nagyváros hangulata.

Tegnap még csak ennyit láttunk belőle

De ma sokkal többet

Igazi nagyváros

Az út, amin haladtunk, egyre sivatagosabbá, kövesebbé vált, és elkezdődtek a szerpentinek is. (Mármint annak aki bevállalja hogy a régi úton megy, mert az Interstate persze egyenes - mi bevállaltuk).

Közelednek a hegyek

...néha túlságosan is

Egy kis edzés az igazi kanyonokhoz

 

Néhány mérföldön keresztül ilyen volt a talaj

Látszik az úton, hogy közel vannak a kanyonok. Amikor ezek között a vájatok között eldübörög az ember mellett egy csapat motoros, az nagyon hangulatos. Furcsa, úgy tűnik, itt nem kötelező a bukósisak, mert a motorosok (természetesen csakis chopper, más motor itt nem létezik) fején nem bukósisak van, hanem kendő. Milyen jó volna ez otthon...akinek már volt bukó a fején, az tudja miért. Piszokul meleg. És akkor hol van a nagybetűs Szabadság érzése egy bilivel az ember fején?

A melegről jut eszembe, a hőmérséklet sokat javult, valahol Texas és Oklahoma között volt a legmelegebb, az kifejezett hőség volt. Mostanra ez egyszerű meleg nyárra javult, sokkal kibírhatóbb a klíma.

Láttunk néhány vonatot (előző napokban nagyon keveset, el is gondolkodtam rajta hogy egyáltalán vannak-e vonatok, mert irtó sok kamion van). A vonatban (tehervonatról van szó) 3 érdekesség van:

Az első, hogy nem egy, hanem 3 mozdony húzza. A második, hogy 2 konténert egymás tetejére is tesznek, így néha groteszkül magas. A harmadik, hogy nem olyan hosszú mint otthon, hanem legalább a négyszerese.

3 mozdony

A hossza sehogy se fér el a képen, ez után még ez kétszer

Gallupban pedig meglepetésben volt részünk, egy nagyon király szállás várt ránk, talán az eddigi legjobb. A szállásról, és a kanyonról is külön bejegyzésben írtam.

A holnapi terv, eljutni Flagstaffba.

Út