Repülés

A hazaút folytatódik, New York, JFK

Mivel az amúgy öt órás úthoz hozzáadódott két időzóna, így 7 óra múlva megérkeztünk New Yorkba, a JFK repülőtérre. Sok rosszat hallottam a reptérről, bloggerek azt tanácsolták, hogy az ember próbálja meg elkerülni, mert ez a hely nem kaotikus, hanem a káosz JFK-s, szóval ez a hely maga a káosz, ha innen indulsz akkor legyél kinn fél nappal előtte és akkor talán eléred a géped. Ehhez képest mi még várost is akartunk nézni, szóval jól rákészültünk a küzdelemre, egy Kennedy repülőtér nem foghat ki rajtunk.

17.nap, A hazautazás kezdete, indulás, Los Angeles

Mivel a hazautazás is két és fél napig tartott, ezért megérdemel pár bejegyzést. Amikor vettük a repülőjegyet, hogy minél kedvezőbb legyen az ára, ezért belementünk abba hogy hazafelé hajlandók vagyunk kétszer átszállni. Így a három repülőút, a közöttük lévő átszállási és várakozási időkkel egész szép kis többnapos túrává nőtte ki magát. :)

Hiánycikkek UPDATE

Volt két hiánycikk, amire panaszkodtam az elején, hogy nem lehet beszerezni.

No, ezt picit módosítanom kell, mert végül kitartó munka után sikerült. Találtunk egy óriási méretű supermarketet, ahol 1 féle (!) dezodor közül lehetett választani. A kiszemelt áldozat egy lila Adidas volt. Itthon nincs lila, úgyhogy nem ismertem, de annyira megörültem neki hogy azonnal meg is vettem.

Chicago

Az útlevélvizsgálat (és a bevándorlási ellenőrök megnyugtatása hogy TÉNYLEG turisták vagyunk) könnyen, gyorsan zajlott, a bőröndjeink sem keveredtek el. Nem voltak igazak a pletykák arról sem, hogy az O'Hare reptéren káosz lenne, és a csomagjainkat se szedték szét (ki sem nyitották). Úgy látszik ez a Route 66 valami varázsszó errefelé, mert mindenki elmosolyodik és bravózik amikor megemlítjük.

Nagyon nagy tetszést vált ki mindenkiben hogy magyar létünkre ez a történelmi nevezetességük érdekel minket.

Elindultunk 3. Frankfurt

Gyönyörű idő, viharnak nyoma se. Mégidővel is jól állunk. Mivel a gyomrom majd kilyukad az éhségtől, de nem szeretnék Dollárt Euróra váltani, úgyhogy fogyózunk, és reménykedünk benne hogy majd a Chicagoba menő gépen több kaja lesz. (Update: ha-ha-ha kis naiv)
A cigi is egyre jobban hiányzik, füsttel a gyomrában az ember nem éhes. Szóval mivel Frankfurtban elvileg van dohányzó a reptéren, hát kerestünk egyet.