Már biztos

Megvettük a repülőjegyeket, úgyhogy nincs visszavonás, már biztos hogy megyünk, akkor is, ha végig gyalogolunk Chicago-tól Los Angeles-ig. :)
Bár akkor visszafelé úsznunk kell mert nem érjük el a hazafelé tartó repülőt. Kár lenne érte, mert hazafelé teszünk egy kitérőt New Yorkba, ahol éjféltől délután 4-ig lesz időnk járni egyet. Persze lehet hogy éjfélkor nem olyan jó ötlet az utcán császkálni, de ha reggel 6-tól számoljuk, még akkor is van egy kis időnk. Így lett még egy bónusz-feladat, megtervezni hogy mit lehet megnézni New Yorkban 8 óra alatt.

Finomodik a terv

Tomi felvetette, hogy mi lenne ha ezt a Nagy Utazást azzal kötnénk össze, hogy csinálunk valami nagyon ütős honlapot belőle, ahol felvonultatjuk a tudásunkat. (Elvégre is mindketten fejlesztők vagyunk, én ugyan Windows alá is írok, de neki a web a fő területe) 
Ez több okból is nagyszerű ötlet.
Az első és legjobb rögtön az, hogy megyünk. :)

Előzmények

A Nagy Utazás. Hogy honnan is az ötlet?
Na igen, ez hosszú. És mivel ez egy Nagyon Fontos Bejegyzés (így szerényen), ezért két változatot csináltam. Sok (amúgy nagyra becsült) ismerősöm csak a levelek első pár sorát olvassa el, mert egyszerűen annyi a kapacitása. Szóval lehet persze röviden is, ez nekik szól: egyszer csak eszembe jutott. :) Na ugye milyen rövid volt? 

Ha valaki a bővített változatra kíváncsi, akkor olvasson tovább.

66-os út kezdetét jelző tábla

41,879607, -87,624977 avagy a túra, de nem az utazás kezdete. Itt található a 66-os út kezdetét jelző tábla. Semmi csicsa, semmi istenítés, egy puritán villanyoszlopon egy "Begin" felirat. Vele szemben egy gyorsétterem.

Első nap este érkezünk meg majd Chicagoba. Előre láthatólag keresünk egy motelt, megszállunk, majd pár óra alvás után neki indulunk. Beszámolók alapján nem lesz nehéz korán kelni, mert a -7 óra eltérés miatt ki fog dobni az ágy, meg hát a repülőn sem nagyon lehet mit csinálni.