Alakul a honlap, meg a többi is

kati 0 hozzászólás

Összeállt a látványvilág. Még képek nincsenek (végülis azért megyünk, úgyhogy az folyamatosan töltődni fog), de szerintem a hangulat kezd átjönni.

Tomi összerakta az alapokat Drupalban, amire majd építkezünk. Ez tényleg még csak csontváz (olyan mint millió másik honlap), még nagyon sok kis apró finomság kell ahhoz hogy ez olyan legyen, amilyennek képzeljük, és olyan, ami "mi vagyunk". Mindezek mellett a felmerülő feladatokat a legmodernebb technológiával oldjuk meg, csak így van értelme. Még a html5-öt is elfogadtam, pusztuljon az Internet Explorer 6 és 7 - na de cserébe a repülőgép berregni fog ha fölé visszük az egeret!!! :)

Kütyűzés utazás közben
Egy kis kütyűzés utazás közben :)

Kocsi ügyben is elkezdtünk nézelődni. A jó hír az, hogy a bérleti díj relatív nem sok, úgy 400 USD körül lesz, a rossz hír az, hogy van egy "egyirányú díj" címen fizetendő plusz költség, ami a legszörnyűbb rémhírek szerint akár ennek a kétszerese is lehet. Lehet hogy oda-vissza kellett volna tervezni? :) Ezt a témát még mindenképp körbe kell járni. Hihetetlen.

Olvastam a neten néhány kreatív megoldást.

  1. Oda-vissza menni. (nem is olyan butaság mint elsőre hangzik, de a repjegy már megvan úgyhogy szóba se jöhet)
  2. Találni valakit aki visszafelé megy. (ez is jó, de elég esélytelennek tűnik)
  3. Venni egy kocsit az elején és eladni a végén. (ehhez lehet hogy érteni kéne a kocsikhoz, sajnos ez egyikünkről se mondható el)
  4. Addig keresgélni, amíg találunk egy valamennyire emészthető ajánlatot. (ezt próbáljuk folyamatosan)

Eddig itt tartunk: 1200 USD

Ami a legszebb az egészben, hogy az egyirányú díj összegét nagyon nehéz kideríteni, mert nem írják bele az ajánlatba, csak annyit hogy "felmerülhet" plusz költség amit a helyszínen kell fizetni. Na de hogy pontosan mennyi is? Azt úgy titkolják mintha valami államtitok lenne. Itthon akkor nem szokták valamire ráírni az árát, ha nagyon sok, úgyhogy minimum gyanús.

Most valami olyasmi helyzetet képzelek el, hogy megérkeztünk repülővel, megyünk átvenni a kocsit nagy boldogan. Miután megtaláltuk a helyszínt, elintéznénk a papírokat (előre kifizettünk mindent), és mondjuk van 3000 USD az útra, akkor bájos mosollyal közlik velünk, hogy akkor most az egyik ezrest legyünk kedvesek az egyirányú felárra ott hagyni, a másikat kauciónak, a harmadikból meg tankoljunk. :)