4.nap, Illinois - Missouri

kati 0 hozzászólás

Ma elbúcsúztunk Illinois államtól. 

Búcsúzásképpen azért nagyon sok szépet láttunk még, és az is kiderült, hogy Amerika sem olyan óriási, hogy az ember ne találkozzon össze ugyanazzal. Valamikor az úton elszáguldott mellettünk három motoros, olyan nagyon mély duruzsoló jellegzetes chopperhanggal. Gyorsan lefényképeztem őket. Majd kilóméterekkel később bekanyarodtunk egy látványossághoz az útról, percek múlva felhangzik a motorhang. Épp azt gondoltam, milyen hasonló, amikor bekanyarodott a 3 motor. Ők voltak. Nyújtóztak egyet és visszaszálltak a paripákra, elviharzottak. Néhány faluval odébb pedig mögöttünk hallatszottak, Tomi viccesen megjegyezte, hogy megint ők. Tényleg viccesen hangzott, tekintve hogy a motor elég népszerű errefelé. És ők voltak! :) Azóta még nem láttuk őket.

Második találkozás

Az út feelingje talán ma volt a leginkább 66-os, pedig sok kimaradt, a mai táv erős volt, így le kellett mondanunk egy falból kijövő rózsaszín elefántról, egy indián ajándékkészítő telepről, és egy híres bandita búvóhelyéről. Helyette ma St.Louis, és a Chain of Rocks híd volt a fő látványosság, megérte.

Így is volt azért 66-os.

Egy roncstemető

Egy régi Shell kút

Egy Philips66 kút

Szép kamion

Egy, még nem helyreállított kút

Ez nem szorul helyreállításra :)

Sok üzletet neveznek el az útról

...és sok tárgyat díszítenek vele

Az ajándékkészítő-telep, ahova nem mentünk be

Ismét láttunk furcsa, érdekes dolgokat.

A tüzijáték békésen megfér a benzinkúttal, egymás mellett:

Láttunk érdekes természeti képződményeket:

...és érdekes, emberi kéz alkotta dolgokat (amiről nem tudtuk eldönteni hogy micsoda):

Egy fura kerítés lenne?

A mai ételkínálat csirke csirkével volt. Még reggel mentünk be egy gyorsétterembe, ahol -miután fogalmunk sem volt hogy mi micsoda-, hallgattunk a kedves és igen széles eladóhölgyre, vettünk egy valahányas számú menüt, ami nagyon kedvező áron végtelen számú csirkét tartalmazott (még most is van belőle), nem akar elfogyni olyan sok - pedig ISTENI. Hogy tudnak ilyen finom gyorskajákat csinálni?!

Popey - tényleg akkorák az adagok :)

...hogy felsültünk a megevéssel

A két fő látványosságról külön bejegyzésben írok majd.

A mai how are you statisztika:

- Starbucks kávézó, alkalmazott (a 66-os út hallatára még cool is)

- Járókelő a kocsiba pakolásnál

- Pénztáros a szupermarketben

- Egy család St.Louis látogatóközpontban (ők is látogatók)

- Szembejövő idősebb férfi a Chain of Rocks hídon (ő azt is megjegyezte hogy milyen meleg napunk van)

Tényleg nagyon meleg napunk volt, állítólag (az előbb mondták a TV-ben a hírekben) hogy St.Louisban a mai hőmérséklet csak 2 Fahrenheittel maradt el a rekordtól. Az autó délután 2-kor (átszámolva) 36 fok Celsiust mutatott.

 

Út