Navigáció

kati 0 hozzászólás

Ideje pár szót ejteni arról, hogy hogyan nem tévedünk el.

A kitáblázottság elég változó, néha a kelleténél több, néha kevesebb, néha a tábla túl hamar van, néha nincs is vagy ott ahol már előbb oda kellett találni. A 66-os ráadásul kicsit "spagetti" útvonal, néha akár 3 felé is elágazik, és el kell dönteni hogy ebből melyik, és vajon mit hagyunk ki. 

Egy nagy segítségünk van, egy kis Iphone app, amit 0,89 Euróért vettem az Appstore-ban, nagyon-nagyon megérte!

Road Trip 66

A teljes Route66 útvonal utcaszintű részletes térképe rajta van. Nem csak a nevezetességeket ábrázolja, de OFFLINE (ez a legjobb benne, mert mobilnet lefedettség hol van, hol nincs) térképet is kapunk, amire a GPS rátesz minket, így könnyen áttekinthetjük, hogy merre kell mennünk, és választhatunk hogy mit hagyunk ki, mit nézünk meg. Nagyon részletes, minden kis útmenti látványosság szerepel rajta.

Külön érdeme, hogy nem a fizetős múzeumok, templomok, triviális turistacélpontok az elsődlegesek, hanem az utcáról látszódó látnivalókra van "kihegyezve".

A progit Ipadon használom, kétszeres nagyításban, így napsütésben vagy sötétben is tökéletesen olvasható.

Ha valaki Route66 túrára készül, feltétlenül ajánlom a progi beszerzését. Ipaddal és szivargyújtó töltővel. Az előbbi azért, mert Iphone-on olvashatatlanul picike, az utóbbit pedig azért, mert a GPS 2 óra alatt lemeríti az Ipadot.

 

térkép